top of page
Nature

טיפול בטראומה

 

האם אתם נאבקים בזכרונות טראומטיים מלחיצים? חרדות, דיכאון, בעיות שינה ופחדים הם רק חלק מהסימפטומים שיכולים להיווצר בעקבות חוויה טראומטית. לפעמים זה מרגיש בלתי נמנע, בהתחשב בחוויה הטראומתית שעברתם. בפעמים אחרות האירוע מעומעם ולא ברור למה כל התופעות האלה קורות. בכל מקרה חשוב לי שתדעו- ניתן לעבד ולהשתחרר מטראומות כואבות ולשוב לחיות חיים מלאים ומשמעותיים.

 

אירועים טראומטיים חלים בחייהם של רבים מאיתנו, אך מה שמשתנה מאדם לאדם הוא היכולת להסתגל ולהתגבר על ההשלכות המזיקות שלהם. איננו יכולים לשנות את העבר ולמנוע את האירוע האלים, ההזנחה הרגשית או הפגיעה המינית שחווינו, אך נוכל להתייחס אליהם ברצינות הראויה ומשם להתפתח, לגדול ולצאת חזקים יותר.
 

טיפול פסיכולוגי אונליין לטראומה 

טראומה עלולה להשאיר צלקת נפשית עמוקה, אך אין זה אומר שהיא בלתי ניתנת לריפוי. גישה מכילה, אמפתית נטולת שיפוטיות, תוך יצירת סביבה בטוחה ושלווה, תעזור לנו לבנות יחדיו קשר מלא אמון ותמיכה שיוביל אותנו להחלמה וחזרה לחיים מלאים, מספקים ומלאי משמעות.

 

רק שתרגישו מוכנים, נתחיל בתהליך ההיזכרות, החשיפה ועיבוד הטראומה בקצב המתאים לכם. תוך שימוש בשיטות טיפול ממוקדות טראומה, שיטות אינטגרטיביות המתייחסות לכל הרבדים הגופניים, הנפשיים והרוחניים שנפגעו, נוכל להתמודד עם הזיכרונות הכואבים, עם התגובות הרגשיות העזות ועם האמונות השליליות הקשורות לטראומה.

 

הדגש בטיפול יהיה על בניית חוסן רגשי, תפיסות עצמיות חיוביות הרגשת שליטה בחייך ועוד. יחד נצעד בתהליך ההחלמה לקראת תקופה טובה ומאושרת יותר בחייך, שבה הטראומה לא תשלוט בך עוד.
 

Foggy Lake

אני כאן בשבילך
לקביעת פגישה השאר פרטיך ואחזור אליך בהקדם

תודה, אחזור אליך בהקדם

Image by Inkredo Designer

שאלות נפוצות

מהי טראומה?

טראומה היא חוויה קשה או ארוע מלחיץ ביותר שחורג מגבולות החוויה הנורמלית ומעורר תגובה של פחד עז, חוסר אונים או אימה. ההגדרה המקובלת של טראומה לפי ה-DSM-5 (המדריך האבחוני והסטטיסטי להפרעות נפשיות) היא: "החשיפה לאירוע טראומטי המעורר פחד, חוסר אונים או אימה עזים, כתגובה לנסיבות הכרוכות במוות ממשי או איום על החיים, פציעה חמורה או איום על השלמות הגופנית של האדם או של אחרים."
 

אירועים טראומטיים עשויים לכלול תקיפה, אונס, מלחמה, אסונות טבע, תאונות קשות וכדומה. החשיפה יכולה להיות ישירה או עקיפה (כמו צפייה בתאונה). הטראומה יוצרת לחץ נפשי קיצוני שחורג מיכולת ההתמודדות של האדם, ועלול לגרום להשלכות נפשיות ממושכות כמו הפרעת דחק פוסט טראומטית (פוסט טראומה), הפרעת דחק מורכבת (פוסט טראומה מורכבת), דיכאון, חרדה וקשיים תפקודיים משתנים.

 

חשוב לזכור שאנשים שונים מגיבים באופנים שונים לאירועים דומים, ולכן ההגדרה מתייחסת גם למרכיב הסובייקטיבי של התגובה הרגשית החריפה לאירוע. אירוע אחד עשוי להתפרש כטראומה אצל אדם אחד אך לא אצל אחר. 
 

כמו כן, לא כל אדם שחווה טראומה יפתח תופעות פוסט-טראומטיות. רוב האנשים יחוו החלמה ספונטנית מהאירוע הקשה ותוך כמה חודשים לא יסבלו עוד מסימפטומים של טראומה. אך עבור מי שכן יפתחו סימפטומים מתמשכים, יידרש טיפול מתאים כדי לעבד את הטראומה ולהתגבר על השלכותיה.
 

מהם הסימפטומים של פוסט-טראומה? 

להלן הסימפטומים העיקריים של הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) כתוצאה מחוויה טראומטית. לא כל אדם יחווה את כל הסימפטומים ולעתים מספיק סימפטום אחד כדי לפגוע בתפקוד וברציפות החיים, ולהמליץ על קבלת טיפול.
 

  1. זיכרונות חודרניים וחוזרים של האירוע הטראומטי - זכרונות בלתי רצוניים, חלומות בהקיץ וסיוטים בלילה.

  2. התקפי חרדה קשים - כאשר האדם חש כאילו האירוע מתרחש שוב, וחווה תופעות גופניות כמו רעד, זיעה, ודופק מואץ.

  3. הימנעות מגירויים הקשורים לטראומה - אדם יתחיל להימנע ממחשבות, מקומות, פעילויות, ואנשים המזכירים את האירוע. 

  4. דיכאון - מצב רוח שפוף, חוסר עניין וחוסר יכולת להרגיש תחושות חיוביות.

  5. התנתקות רגשית - תחושות של ניתוק ממצבים ומאנשים אחרים.

  6. סימפטומים גופניים - קושי להירדם או לשמור על שינה, בעיות ריכוז, רגזנות יתר.

  7. זיכרון קהה ובעיות קוגניטיביות - חוסר יכולת להיזכר בחלקים מהאירוע, וחוויות של חוסר ריכוז ובלבול במצבים מסוימים.

  8. מחשבות שליליות קיצוניות ומפריזות -הנוגעות לעצמי, לאחרים ולעולם.

 

הסימפטומים יכולים להתחיל מיד לאחר האירוע או להופיע במשך חודשים/שנים אחריו. חשוב לפנות לטיפול במידה והם נמשכים מעל חודש או ברגע שהם פוגעים בתפקוד היומיומי.

כיצד ניתן למנוע מתסמינים של פוסט טראומה להתגבר? 

ראשית והחשוב ביותר זה להימנע מחשיפה נוספת לטראומה - גם באופן פיזי להתרחק ממקומות מפחידים ומסוכנים, מהאדם שפגע וסביבתו, אך חשובה מאוד גם הימנעות מצפייה במדיה שכוללת תכנים קשים לצפייה בהקשר שבו התרחשה הטראומה (אלימות, תאונות דרכים, בתי חולים לדוגמא).

שנית יש להיתמך ולהתחזק בכל הדרכים העומדות לרשותכם:

תמיכה חברתית - קשר עם אנשים אוהבים ותומכים, שיתוף בחוויות ורגשות יכולים לתרום רבות למניעת בידוד ודיכאון.  טכניקות

 

להרפיית מתח - מדיטציה, תרגול נשימות, יוגה וספורט יכולים לשחרר מתח ולחזק את היכולת להתמודד עם דחק. שמירה על אורח חיים

 

בריא - תזונה נכונה, שינה מספקת, הימנעות מאלכוהול וסמים עוזרים לשמור על יציבות נפשית.
 

וכמובן טיפול נפשי - טיפול פסיכולוגי מוקדם יכול למנוע התפתחות של הפרעת דחק פוסט-טראומטית. מסיקה לפעמים התערבות קצרת טווח על מנת לקבל הכרה והבנה של מה שעובר עלייך גם אם זה עדיין לא חמור יכולה לעזור לתסמינים לדעוך לפני שיהפכו להפרעת דחק פוסט טראומטית.

bottom of page